Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

This post is also available in Українською мовою

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі майстер клас для початківців у скрапі – спробуємо зробити простеньку скрап сторінку. Обійдемося без спеціальних інструментів.

Матеріали:

  • Три аркуші скрап паперу із різними дизайнами (краще використовувати папір із одного набору, щоб дизайни координували між собою), нам потрібні не цілі аркуші, а лише декілька см;
  • Аркуш білого картону розміром 30х30 см (якщо у вас немає білого картону такого розміру – скористайтеся ватманом, просторо обріжте його до потрібних розмірів);
  • Акруш кольорового однотонного картону;
  • Лінійка, ножиці (або макетний ніж та коврик/різак), простий олівець;
  • Двосторонній скотч, двосторонній об’ємний скотч (також можна використати двосторонні клеєві квадратики різної товщини, але можна обійтися і без них);
  • Декор на ваш смак, наприклад, натирки з глітером (можна обійтися і саморобним декором).

Сторінку пропоную робити по ось такому скетчу, який я намалювала спеціально для цього майстер класу. Як бачите, скетч простий до неможливості, як на мене – це ідеальний варіант щоб почати “скрапити”.

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Скетч не має складних форм – квадрати можна розклеслити під лінійку і вирізати звичайними ножицями (або макетним ночем чи різаком).

Скетч містить квадрати 5-ох видів: три із скрап папером різного дизайну, один із однотонним папером, один із білим з чорною рамкою – ці квадрати позначають місця для фото. Також де-не-де квадрати на сторінці відсутні. Квадрати із однотонним папером додатково прикрашені (про цей декор ми поговоримо згодом).

Починаємо створювати нашу сторінку.

Перш за все обираємо три види скрап паперу і вирізаємо квадрати розміром 3,5х3,5 см.

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Квадрати звісно ж можна зробити більшими, меншими їх робити не раджу (фото на сторінці будуть дуже дрібні). Кількість квадратів ви можете дізнатися підрахувавши їх на запропонованому скетчі.

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Аналогічно вирізаємо квадрати із однотонного картону та квадрати із фотографіями. У мене квадрати із фотографіями на даному етапі роботи замінені квадратами з білого паперу.

Підготувавши усі квадрати розкладаємо їх на сторінці.

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Щоб сторінка здавалася більш цікавою і мала свою “глибину” я завжди намагаюся додати їй об’єму. Навіть в такій простій сторінці можна вдатися до цього прийому і виділити певні квадрати, а саме припідняти їх над основою використовуючи двосторонній об’ємний скотч та двосторонні об’ємні клеєві квадратики. Якщо останніх немає, це не проблема, маючи лише двосторонній об’ємний скотч можна досягнути бажаного результату.

Для своєї сторінки я використала три типи об’ємних клеючих матерілів, відповідно у мене на сторінці можна побачити три “висоти” квадратів над основою.

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Працюючи лише з об’ємним скотчем можна також зробити різні “висоти” – потрібно всього лиш складати скотч у два або три шари (але не переборщіть).

Щоб наклеїти квадрати рівно я закріпила лінійки по боках сторінки (просто приклеїла лінійки до коврика за допомогою скотчу). Чередуючи різні клеєві матеріали я почала наклеювати квадрати.

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Я керувалася наступними принципами:

  • фото наклеюю лише на звичайний не об’ємний скотч;
  • деякі квадрати із однотонним картоном наклеюю на звичайний не об’ємний скотч (тому що наклеївши їх на об’ємний скотч їх буде складніше декорувати – а згідно скетчу деякі такі квадрати містять додатковий декор);
  • усі інші квадрати наклеюю на звичайний та об’ємний скотч, стараюся робити це хаотично – щоб не було “сходинок”.

Керуватися моїми принципами не обов’язково. Можливо ви захочете наклеїти усі квадрати на об’ємний скотч, або усі на звичайний.

Наклеївши усі квадрати (і квадрати з фотографіями) можна приступати до назви сторінки та додаткового декору.

До речі, фотографії для такої сторінки можна використати чорно-білі. Відчуваю, що мої кольорові фото тут “губляться”, а чорно-білі навпаки б притягували увагу. Які фото використовувати – вирішувати вам, врешті решт все залежить від кольорової гами вашої сторінки.

Декілька варіантів декору сторінки:

  • у вас є деякі скрап інструменти та матеріали: можна виштампувати заголовок, викласти його із чипбордових букв, використати якусь наклейку;
  • у нас немає матеріалів, але ви не проти купити щось не дороге: можете придбати набір наклейок або натирок і використати його для декору сторінки;
  • у вас немає матеріалів, купувати ви нічого не будете: можна намалювати щось від руки, або надрукувати на принтері, або можливо скрап папір який ви використали для квадратів містив якісь слова, які можна використати в якості заголовку? Або якісь фігурки, які можна вирізати і використати на сторінці? Якщо нічого такого немає можна пошукати якісь красиві зображення на паперових серветках або в глянцевих журналах.

Я стараюся використовувати я своїх роботах спеціальні скрап матеріали, тому що як показує практика із не скрап матеріалів зробити красиву роботу дуже складно.

Для декору своєї сторінки я використала натирки від Studio G:

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Для тих, хто не знає що таке натирки і як ними користуватися – розповідаю (або краще сказати показую). Натирки це своєрідні перебивачки, які потрібно натирати (звідси і назва – натирки) для того, щоб перебити (або перевести) на бажану поверхню.

Відкривши упаковку з натирками потрібно обрати дизайн та вирізати його ножицями:

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Далі потрібно відділити задній захисний лист (уявіть, що ви піднімаєте якусь наклейку із аркуша з наклейками):

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

відділяємо захисний лист і маємо прозору плівку із натиркою

Прозору плівку із натиркою кладемо на бажану поверхню (кладемо тією стороною, яка щойно була закрита захисним листом):

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Використовуючи паличку (яка входить або не входить в набір) або ніготь переводимо натирку на бажану поверхню ретельно натираючи її:

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Далі акуртано піднімаємо захисну плівку з натирки – якщо натирка десь не перевелася, накриваємо її плівкою і продовжуємо натирати:

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Знявши плівку отримуємо переведену натирку.

Оскільки я використала липкі натирки з глітером я виконала ще один крок, а саме – посипала натирки глітером:

Робимо простеньку скрап сторінку. МК для початківців

Для декору сторінки були використані натирки з наступних наборів: #6 (зелений подарунок), #5 (сірий сніговик), #4 (ялиночки), #3 (напис trim the tree та новорічні іграшки), липкі #5 (напис Christmas), липкі #1 (подарунки).

Сподіваюся, цей майстер клас буде корисний для початківців у скрапі.

Конкурс!

І для закріплення уроку майстер класу (звучить як у школі 🙂 ) пропоную міні конкурс – зробіть сторінку згідно запропонованого вище скетчу.

Готову роботу викладайте або у своєму блозі або в галереї магазину (потрібна активація), в коментарях до цього запису залишайте посилання на неї. Переможця оберемо випадковим чином.

Роботи приймаються до 26.12.2010 (неділя) включно. Переможець отримає ось такий набір паперу від GCD Studios:

SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

10 Comments

    1. Супер МК для початківців. Жодного разу не робила сторіночки по скетчу, а цього разу обов’язково спробую )

    1. Дуже гарна вийшла сторінка. Я теж спробую на Новий рік щось зробити. Дякую за МК !

    1. чудовий майстер-клас для початківців, обов’язково спробую.

Like what you see? Drop me a comment! Thanks!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.