Техніка імітації шва за допомогою ручки/маркера (складний варіант)

This post is also available in Українською мовою

Ми продовжуємо знайомитися із техніками імітації шва у кардмейкінгу та скрапбукінгу та інструментами за допомогою яких це можна зробити.

Існує не так мало способів для імітації шва у кардмейкінгу та скрапбукінгу. Сьогодні ми продовжимо говоримо про техніку імітації шва за допомогою ручки або маркера і розглянемо дещо складніший варіант – із використанням шила (голки) та лінійки.

Припустимо, що імітацію шва ми будемо робити по прямій лінії. Звісно ж імітацію можна зробити і по кривій або по певному зображенню, але задля ознайомлення із цією технікою будемо імітувати шов по прямій лінії.

Крок 1:

За допомогою шила (або голки) необхідно зробити отвори у папері. Для того щоб отвори були на однаковій відстані один від одного їх можна робити під лінійку, скажімо через кожних 5 мм. Щоб повністю спростити це завдання можна скористатися спеціальною лінійкою із готовими прорізаними отворами, наприклад від Dovecraft:

Також схожу лінійку можна знайти у комплекті із магнітним килимком від WeRMemory Keepers.

Крок 2:

Щоб під час роботи лінійка (будь то спеціальна із отворами чи звичайна) не ковзала і її не доводилося постійно тримати її можна приклеїти до робочої поверхні малярним скотчем. Після закінчення роботи малярний скотч можна легко відірвати не пошкодивши роботу.

Техніка імітації шва за допомогою ручки/маркера (складний варіант)

Крок 3:

Приклеївши лінійку до поверхні за допомогою шила або голки робимо отвори. Особисто я люблю спочатку робити не глибокі, ледь помітні отвори (своєрідно намічувати місця для отворів), і лише потім, знявши лінійку “пройтися” по них ще раз шилом і збільшити отвори, зробити їх на вигляд більш реалістичними.

Крок 4:

Зробивши отвори за допомогою ручки або тонкого маркера малюємо шов. Кожен стібок краще малювати окремо і від руки, не варто робити це однією суцільною лінією під лінійку – буде виглядати не реалістично.

Красиво реалістично дивляться білі “стібки” на яскравому папері, наприклад як у моїй сторінці Bird Spotting:

Техніка імітації шва за допомогою ручки/маркера (складний варіант)

за скетчем від Арт Уголка

Техніка імітації шва за допомогою ручки/маркера (складний варіант)

Техніка імітації шва за допомогою ручки/маркера (складний варіант)

Техніка імітації шва за допомогою ручки/маркера (складний варіант)

Ще один приклад таких стібків можна знайти на сторінці Leave a Trail:

Сторінка Leave a Trail для Арт Уголка

 Аналогічний приклад, але із стібками по колу видно на сторінці Getting Dressed:

Сторінка Getting Dressed для Арт Уголка

SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

15 Comments

    1. Клас! Дуже гарні приклади!А лінійку спеціально придумали для косоруких:)))))

    1. Яно,дякую дуже за такі розвернуті пояснення! Наскільки це облегшить роботу тим, в кого немає машинки) А шов в роботах=це тепло і затишок)

    1. Так ваші роботи дійсно чудові ! Але я б хотіла розповісти про набагато легший спосіб утворення рівних однакових дірочок) Отже, нещодавно розвиваючи старі речі я натрапила на інструмент для ” переведення” викрійки) До сих пір у журналах друкуються викрійки одягу одна поверх одної, тому для того щоб перемалювати потрібну викрійку на папір ,при цьому не пошкодивши інших, придумали такий інструмент: тонке,металеве коліщатко з гострими зубчиками) коли ведеш ним по папері утворюються такі ж дірочки, як і від шила, або швейної машини без голки) Я погано пояснюю,проте це щось на кшалт першого Sew Easy)

      1. да, есть такое, я у мамы своей взяла в бесрочную аренду :)))

        Яна, как всегда, спасибо за статью!

        1. вот нашла – Резец применяется для перевода чертежей на выкройку

    1. Обов’язково скористаюся вашими порадами, маю таку лінійку, перша спроба зробити шов далася дуже важко (поколола собі пальці, бо користувалася звичайною голкою, мабуть щось не правильно робила). У вас спеціальне шило?

      1. Fialka – у мене шило із набору інструментів Dovecraft, дуже зручне. Але велика голка теж мала б впоратися.

    1. Яночко, спасибі за огляд, дуже класні сторінки хоч і ми їх всі бачили, а варіант від Оленки мені також дуже сподобався. Спасибі:)

    1. як класно я думав що ви прошиваете … це так просто .=)

    1. О я сьогодні робила щось подібне тільки простий шов а не імітацію 🙂 дійсно варіант складний 😉 але все ж таки ручна робота 🙂

    1. Чудова стаття і сторінка Bird Spotting дуже сподобалась 🙂

    1. ДУУУЖЕ ЦІКАВО)особливо якшо немає інструменту)дякую)

Like what you see? Drop me a comment! Thanks!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.