Робимо December Daily разом. Частина I – обираємо матеріали

This post is also available in Українською мовою

Цією статтею я розпочинаю серію статей про підготовку альбому December Daily. Протягом цього тижня вийде ще 4 статті, що допоможуть вам легко та швидко виготовити заготовку для альбому грудня December Daily, яку протягом передсвяткового та святкового періодів ви зможете заповнити фотографіями, спогадами, думками та пам’ятними моментами.

Якщо ви читаєте Зроби Сам(А) більше року, ви напевно, пам’ятаєте мій минулорічний альбом грудня.  Закінчивши його я твердо вирішила наступного року зробити аналогічний. І ось, наступний рік настав. І хоч до грудня залишається ще багато часу, я думаю, підготуватися заздалегідь зайвим не буде. Отож, якщо ви маєте на меті зробити аналогічний альбом про свою сім’ю напередодні та під час новорічного періоду – приєднуйтесь.

Перш ніж ми приступимо до виготовлення альбому, я вважаю необхідним розробити певний план та трішки підготуватися. У цьому записі ми підберемо необхідні матеріали. У наступних записах зробимо обкладинку, внутрішні сторінки та скріпимо альбом.

Зауважу, я не люблю робити та оформлювати сторінки для новорічних фото без фото. Тому у цій серії записів ви не знайдете жодної цілком готової сторінки. Протягом цього тижня я покажу та розповім як зробити заготовку або іншими словами основу для альбому December Daily, яку по ходу можна буде легко доповнити фотографіями та прикрасити.

Далі ви знайдете перелік запитань, що допоможуть вам спланувати ваш December Daily найкраще:

1. Ви будете документувати кожен день у альбомі чи оберете більш вільний формат і не будете притримуватися днів місяця?

Якщо у вас маленька сім’я (скажімо вас двоє) і життя у вас доволі одноманітне – робити фотографії кожного дня буде досить складно (маю на увазі різні, цікаві фотографії). Якщо ж вас більше – можна спробувати документувати кожен день, не обов’язково робити фото, можна просто записувати враження, переживання, спогади.

Минулого року я починала із документування кожного дня, але потім мені забракло часу та й цікавих подій. Тому в результаті мій альбом вийшов у більш вільному форматі.

2. Яким буде формат альбому?

Ви можете робити усі сторінки однакових розмірів (наприклад у традиційних форматах 20х20 або 30х30) або ж усі різні (різних розмірів, із фігурними краями, з конвертами і т.д.). Особисто мені більше до вподоби зменшений варіант формату А4 – формат 13х19 см із декількома меншими сторінками-вставками.

3. З чого ви будете робити альбом (обкладинки та основи для сторінок)?

Ви будете робити альбом “з нуля” використовуючи обкладинки за основи для сторінок? Якщо так, подумайте про цупкий матеріал для обкладинки та гарний папір для сторінок. Чи можливо ви скористаєтесь готовим альбомом?

Як і минулого року, я планую робити альбом “з нуля”. Для обкладинок хочу використати прозорі обкладинки 13х19 та білі сторінки аналогічного формату.

4. Яким буде кріплення альбому?

Як ви будете кріпити сторінки альбому? На кільця чи на пружину? А може ви захочете зшити сторінки, або ж придбати готовий альбом із файлами та вставляти у нього окремі сторінки по мірі їх виготовлення?

Варіанти зшивати альбом на кільця здається найпростішим і найдешевшим. Якщо використати кольорові кільця – таке кріплення буде виглядати досить святково. Особисто я цього року хочу спробувати зшити альбом на велику червону пружину.

5. Матеріали для декору альбому?

Якими матеріалами ви будете прикрашати альбом? Ви будете використовувати плівку, оверлеї, кальку? Як на рахунок тканини? Які прикраси ви використаєте? Який скрап папір?

Я планую використати наступні матеріали:

  • вирізані на електронній машинці елементи (спеціально придбала новорічний картридж із зображеннями) – планую цього року замінити ним дироколи;
  • металеві прикраси-акценти від Making Memories на зразок слів Family, міні рамок для фото (можливо на обкладинці), металеві теги, металеві пластинки та інший металевий декор;
  • червоний та зелений фетр – можливо оформити за допомогою нього обкладинку, або пошити із нього кишені для альбому;
  • калька та пудри для гарячого ембоссінгу у новорічних кольорах;
  • фігурні аркуші паперу із залишків з минулих років;
  • новорічний папір із флоковим напиленням;
  • наклейки та натирки новорічної тематики.

Отже поки ще є трішки часу – продумайте, підберіть, зберіть разом та відкладіть матеріали, які ви хочете використати у своєму December Daily. Якщо якихось матеріалів немає – придбайте їх зараз, щоб не чекати на них під час виготовлення альбому.

Читайте далі:

SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

16 Comments

    1. Дякую! Дуже докладно все розписано. Ідея чудова.Хочеться спробувати)

    1. Дуже цікава ідея! Я ще жодного разу неробила альбом, думаю буде цікаво. Хотілося-б побільше детальних фото у виготовленні!!!

    1. і я альбом ще не робила, чудово буде отримати такий майстерклас. Яна, а чи появляться в магазині сторінки до альбомів ближчим часом?

      1. xdusia – ми чекаємо на багато товарів від Zutter найближчим часом, проте я не впевнена чи там будуть заготовки такого формату. напевно ні (точно знаю що будуть 15х15 см), але ж їх можна запросто замінити вирізаними із білого картону

    1. Вот это здорово!!! я еще в прошлом году заглядывалась на этот альбом!
      после прочтения статьи активно заработали мысли – “что же у меня есть новогоднего”.
      все, пошла собирать материал!
      Яночка, спасибо тебе большое за “пинок”! :)))

    1. Яно, дякую за цей проект! Саме цей проект я вже так чекала!! )) Дуже сподіваюся що буду знаходити вільний час щоб творити!!!!!

    1. Яночка!!! прошлогодний твой альбом надолго меня заворожил!!!! Жду с большим нетерпением альбом этого Нового года!!!! Спасибо за тво стать и за то что вдохновляешь нас!!!!

    1. Минулорічний альбом був супер. Я ще не робила альбомів меншого формату ніж 30х30 см, треба буде колись спробувати :))

    1. Дуже цікава і пізнавальна серія дописів – із задоволенням прочитала і взяла до уваги деякі поради. Дякую!

    1. Яночка! Ваши работы великолепны! Они меня вдохновляют. Когда я скраплю, то на экране компьютера обязательно открываю какую-нибудь Вашу скрап-страничку и тогда моя фантазия начинает бить фонтаном! Спасибо за приятные минуты и вдохновение!

Like what you see? Drop me a comment! Thanks!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.