PayPal як спосіб оплати покупок через eBay

This post is also available in Українською мовою

Що таке PayPal і як ним користуватись?

Розпочнемо з того, що PayPal це – платіжна система в Інтернеті. З недавнього часу PayPal почав підтримувати розрахунки з українськими банками. Сам сервіс не приймає оплат, він просто виступає посередником між власником кредитної картки (покупцем) та отримувачем коштів  (продавцем).

Для чого це потрібно?

Це забезпечує безпеку платежів та позбавляє зайвої мороки. Навіть якщо виникають проблеми з продавцем, ви маєте можливість заблокувати платіж та поскаржитись на продавця, при цьому PayPal спробує вирішити ваші проблеми щодо повернення коштів.
Як писалось у попередньому записі про покупки через eBay, в 99% випадків оплатити замовлення можна за допомогою саме PayPal і це не випадково, адже eBay є власником платіжної системи PayPal.

Реєстрація:

Щоб розпочати роботу необхідно зареєструватись в системі:

та обрати тип облікового запису (пізніше його можна змінити):

  • Личный – для тих хто здійснює покупки через Інтернет.
  • Premier – для тих хто купує та продає через Інтернет.
  • Business – для продавців, котрі працюють від імені компанії чи певної групи

Для здійснення покупок достатньо створити “Личный” обліковий запис.
Після натиснення кнопки “Открыть счет” потрібно вказати особисті дані. Слід вказувати правдиву інформацію, особливо це стосується адреси прописки, адже вона буде звірятись з інформацією з банку, що видав кредитку та телефонного номеру, котрий може бути використаний в разі виникнення проблем з вашим рахунком або покупкою (телефон потрібно вказувати в міжнародному форматі 380 ХХХ ХХХХХХ).

Заповнивши анкету переходимо до наступного кроку натиснувши “Я согласен открыть счет“. Бажано перед цим ознайомитись з “Соглашением с пользователем“.

“Прив’язуємо” кредитну карточку

Обираємо як будемо оплачувати наші покупки:


Здійснюємо «додавання» кредитної карти до облікового запису: у відповідних полях вводимо дані кредитки. Зверніть увагу, що кредитна карта мусить бути іменною і ім’я вказане в обліковому записі має співпадати з іменем вказаним на картці. Також бажано, щоб адреса виставлення рахунків, співпадала з адресою, яку ви подавали в банк при оформленні кредитної карти.

Ще одна вимога – карта повинна мати CSC код. Детальніше де його знайти прочитаєте навівши курсор на напис “CSC Что это“.

Необхідно, щоб банк, що видав карту підтримував розрахунки через Інтернет по типу картки, який ви намагаєтеся використати.

Більшість банків в Україні має свої спеціальні карти для розрахунку через Інтернет, так звані віртуальні картки (наприклад Visa virtual). Для їх оформлення можете звернутись в будь-яке відділення банку.

Додати або активувати кредитну карту можна і пізніше зайшовши у свій обліковий запис та обрати пункт Подключить и подтвердить мою дебетовую или кредитную карту:

Далі потрібно активувати обліковий запис. Для цього заходимо на поштову скриньку, яку ви вказали при реєстрації. Там ви знайдете листа про активацію – заходимо в обліковий запис, створюємо секретні запитання та відповіді до них. При прив’язці карточки PayPal знімає комісію у розмірі $1 та  $1.95 ($1.95 обіцяє повернути після закінчення перевірки карточки).

Для верифікації карточки потрібно ввести 4-значний код, яким можна знайти у описі платежу, який буде зазначений у вашій системі роботи з віртуальною картою (наприклад Приват 24). Якщо у вас немає доступу до системи роботи з віртуальною картою, запросіть в банку розширену виписку по віртуальній карті.

Як поповнити віртуальну карточку:

Поповнити карточку можна стандартним способом через касу банку, або перевівши гроші з іншого рахунку. Детально про умови поповнення можна дізнатися у вашому банку.

Як оплачувати покупку PayPal’ом на eBay:

Отже ви виграли лот і тепер потрібно за нього заплатити.

Якщо ви виграли декілька лотів від одного продавця, зачекайте поки вам на e-mail прийде інвойс із загальною вартістю покупок.

На e-mail вам прийде лист з проханням оплатити покупку, в листі натискаємо pay now та переходимо на сайт аукціону. Обираємо форму оплати (PayPal) та логінимося (на сайті eBay) у свій PayPal обліковий запис. Підтверджуємо платіж натиснувши Confirm Payment. Готово, покупка оплачена. За деякий час (день-два) вам прийде ще один лист, в якому продавець проінформує про відправку товару. Залишилося почекати 1-2 тижні. В залежності від розміру посилки, її або залишать у поштовій скринці, або пришлють повідомлення щодо отримання на пошті.

Успіхів та цікавих покупок! 🙂

Варто почитати Ви ще не користуєтесь PayPal? Ми йдемо до вас

SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

59 Comments

    1. Допоможіть вирішити проблему! Приоплаті покупки на ебей мені висвітлює повідомлення “This card cannot be used for this transaction. Please choose a different way to pay, or add another debit or credit card to your account.” Чи стикався хто небуть з такою проблемою? (Картку підшив від авалю, в пай палі зареєстрований)

      1. umberto – пишіть в службу підтримки пейпалу. вони точно допоможуть. а ми можемо довго гадати, чому цю картку система не прийняла

      1. Ти відкрий Google,там є переводчик і він тобі перевиде .Ось це.
        Эта карта не может быть использован для этой транзакции. Пожалуйста, выберите другой способ оплаты, или добавить еще один дебетовой или кредитной карты на Ваш счет “.

    1. а куди має прийти той 4-значний код, бо я щось все зробила як має бути, а він ніяк не приходить і я не можу зробити замовлення?!

    1. чи можна звязати пейпал з віртуальною карткою приват 24? чи потрібно таку картку мати?

      1. Можна. Вони мають віртуальну карту Visa Internet. Але…я підозрюю, що вони (Приват) здирають за кожну трансакцію 0.35 дол. Принаймні на Пейпал все в нулюх, на на Привавт 24 – вічний “мінус”. Хоча може це Пейпел здирає?… І конвртують вони (приват)валюту за драконівськими відсотками.

    1. Скажыть будь ласка, якщо моя кредитна карта знаходиться в мене в Україні, а я хочу, щоб посилка прийшла в Швецію, таке може бути?

Like what you see? Drop me a comment! Thanks!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.