Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)

This post is also available in Українською мовою

Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)Сьогодні хочу детальніше показати як зробити одну із листівок з попереднього запису, а саме ось таку.

Ідея такої “будови” листівки прийшла до мене через брак паперу. Справа в тому, що близько місяця тому мені подарували величезний ящик паперу із обрізками різномантіної довжини, серед яких було досить багато обрізків розміром 16х12 см.  Різати такі куски картону на менші шматочки для прикрашання листівок шкода, тому я придумала альтернативу.

Картон розміром 12х16 см я розмітила та зігнула наступним чином: задня сторона 10х12 см, лицьова сторона 6х12см. Із аналогічного картону я вирізала смужку 12х6см та продироколила її з обох боків бордюрним дороколом. Виглядає це приблизно ось так:

Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)

Задню сторону я також продироколила бордюрним дироколом так, що коли листівка закривається, фіругні краї збігаються. Далі прикрасила лицьову сторону та смужку дизайнерським папером і прикріпила смужку до лицьової сторони:

Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)

В середині листівка виглядає приблизно ось так, видно перехід паперу з одного куска в інший:

Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)

трохи ближче:

Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)

Щоб закрити цей перехід я використала 5мм атласну стрічку:

Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)

Напис я скопіювала з інтернету з помилкою, переробила у фотошопі і надрукувала не помітивши помилки, вирізала та затонувала. Далі все покаже відео:

На відео: машинка для вирізання та тиснення Cuttlebug із використанням ножів Spellbinder Nestabilities, тонування косметичним спонжем та чорнилами Distress Ink Old Paper.

Листівки на День Вчителя (пояснення та відео приклад тонування)

SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

23 Comments

    1. Дуже кльова ідея з обрізками картону! У мене купа оборізків – тепер я знаю що з ними робити 🙂

    1. Ж плавно перетворюється в З 🙂 це в мене вже скоро стане фірмовою помилкою, нічого страшного, все можна виправити 🙂

    1. все виправила, навіть листівку переробила. дякую всім, хто помітив та не полінувався мені про це написати 🙂

    1. Настя, теоретично – нікуди, хіба що моя мама (яка працює вчителем початкових класів) захоче їх показати батьками своїх учнів чи щось таке. я переважно роблю листівки не стільки для того щоб їх кудись подіти, чи комусь подарувати, а просто з метою показати читачам як можна зробити і як можна придумати.

    1. дякую за відео і за ідею з картоном!!!
      страшно хочу бордюрний дирокол і не один :))

    1. Яночка, на відео ви вдруге пропускаєте ніж з резиновим ковриком? Для чого це, адже фігурка вже вирізана, чі це ви робите ще тиснення?

    1. це таким чином я роблю тиснення, також зверніть увагу на те, що я міняю дошки, спочатку для різання була дошка C (це тільки для “не рідних” ножів), а для тиснення дошка B
      якщо потрібно – я можу зняти нормальне відео зі звуком, яке буде орієнтовано суто на те, як різати та тиснути на машинці

    1. дуже гарні листівки, надихають на творчість!
      мені теж цікаво було подивитись відео, не знала, як така машинка працює… коричнева форма – це ніж?

    1. Яна, подскажи, насколько критично тонировать именно спец чернилами? Если их нет можно ли временно использовать другие материалы? Какие из них не портят штампы?

    1. Настя – тонувати можна будь чим, деякі навіть гуашшю умудряються це робити 🙂 можна пробувати тінями для повік, тушшю, іншими чорнилами що не містять алкоголю (наприклад чорнилом для звичайних офісних штамівп). можна навіть соком від фруктів-овочів (буряк-морква)
      на рахунок “не порять штампів” – головне щоб там не було алкоголю ну і якщо штамп помити водою після використання – йому нічого не буде 🙂

Like what you see? Drop me a comment! Thanks!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.