Клеєві матеріали від Dovecraft

This post is also available in Українською мовою

Огляд клеєвих матеріалів від торгової марки Dovecraft

Які є види клеєвих матеріалів? Для чого їх застосовують? Чим вони зручні в роботі? Що потрібно знати обираючи клеєві матеріали?

Торгова марка Dovecraft пропонує величезний вибір різноманітних клеєвих матеріалів, що підходять для використання у скрапбукінгу та кардмейкінгу.  Ці клеєві матеріали безкислотні та є повністю безпечними для використання вами та вашими дітьми.

Клеєві матеріали Dovecraft можна використовувати на папері, фотографіях, великих та дрібних елементах декору (стрічках, перлинках, стразах, квітах і т.д.).

Які є види клеєвих матеріалів від Dovecraft?

Клеєві квадратики (плоскі та об’ємні):

Найпопулярним видом клеєвих матеріалів від Dovecraft є звичайно ж двосторонні об’ємні клеєві квадратики. Їх найчастіше застосовують для створення об’єму в роботі, рідше просто для кріплення декору.

Об’єм додає роботам глибини, робить їх більш реалістичними (фотографії нажаль цього повністю не передають, але ті з вас хто хоч раз користувався об’ємними клеєвими квадратиками знає про що йде мова). Ось декілька прикладів використання об’ємних клеєвих квадратиків (стрілочки на фотографіях вказують на що варто звернути увагу):

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики в роботі

альбом Little Girl, колекція Bazoo

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики в роботі

альбом Little Girl, колекція Bazoo

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики в роботі

альбом Little Girl, колекція Bazoo

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики в роботі

сторінка Vacation

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики в роботі

сторінка в рамці на День Валентина

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики в роботі

сторінка Winter Love

На відміну від двостороннього об’ємного скотчу клеєві квадратики вже порізані на маленькі шматочки (а саме квадратики, звідси і назва – “двосторонні клеєві квадратики”) і повністю готові до використання.

Клеєві матеріали від Dovecraft

Двосторонні об’ємні клеєві квадратики бувають прозорими та непрозорими.

Прозорі та непрозорі об'ємні клеєві квадратики

Прозорі клеєві квадратики стануть в нагоді тоді, коли якийсь елемент декору потрібно наклеїти до прозорої основи, наприклад акрилової обкладинки альбому. Повністю прозорими вони не будуть, проте будуть значно менш помітні:

Двосторонні об'ємні прозорі клеєві квадратики в роботі

Товщина прозорих об’ємних клеєвих квадратиків – 1 мм, непрозорих 2 мм.

Непрозорі клеєві квадратики можна за потреби розрізати на менш дрібні (для приклеювання дуже маленьких елементів, наприклад, мініатюрних літер або дирокольних елементів).

Клеєві матеріали від Dovecraft

Прозорі ж клеєві квадратики надто тверді, розрізати їх не можна.

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики

Окрім об’ємних клеєвих квадратиків є прозорі двосторонні плоскі клеєві квадратики. Їх зазвичай використовують для наклеювання різноманітних прикрас до прозорої основи (наприклад до прозорих акрилових обкладинок альбомів):

Клеєві матеріали від Dovecraft

Двосторонній плоский клеєвий квадратик

Усі види клеєвих квадратиків (як об’ємних так і плоских) бувають в залежності від того який елемент за розміром вам потрібно наклеїти більшого та меншого розміру. На наступному фото видно різницю в розмірі:

Двосторонні об'ємні клеєві квадратики в роботі

Купити двосторонні об’ємні клеєві квадратики можна в міні-упаковках по 400 шт (5х5 мм) та по 100 шт (10х10 мм). Доступна також велика економ упаковка на 8000 клеєвих квадратиків розміром 5х5 мм.

Купити двосторонні об’ємні прозорі клеєві квадратики можна в упаковках по 264 шт (6х6 мм) та по 66 шт (12х12 мм).

Купити двосторонні плоскі клеєві квадратики можна в упаковках по 200 шт (6х6 мм) та 150 шт (12х12 мм).

Двосторонній об’ємний скотч:

Іноді виникає потреба в об’ємних клеєвих матеріалах різної товщини, в такому випадку Dovecraft пропонує використовувати об’ємний двосторонній скотч.

Він буває 1мм та 2 мм (в товщину), ширина стрічки 25 мм, довжина 2,5 м. Такий скотч менш зручний в користуванні (в порівнянні з клеєвими квадратиками), адже його потрібно самостійно розрізати на частини, але в цьому і його перевага – ви можете вирізати квадратик (чи прямокутник) потрібного вам розміру.

Двосторонній об'ємний скотч

Двосторонній об’ємний скотч товщиною в 1мм я використовую для наклеювання фотографій на сторінки та альбоми. Таким чином фотографія трішки виступає над основою, але не надто високо, в той час як інші елементи декору використовуючи скотч товщиною 2мм можна розмістити трішки вище фотографії.

Купити двосторонній об’ємний скотч можна в рулонах по 2,5 метри товщиною 1 мм та 2 мм.

Двосторонній скотч в диспенсері:

Окрім об’ємних клеєвих квадратиків та скотчу Dovecraft випускає три види клеєвих стрічок, що для зручності користування продаються в диспенсері.

Клеєві матеріали від Dovecraft

на фото диспенсер Repositionable та Permanent

Найчастіше їх використовують для наклеювання паперу, підложок для фото, стрічок, карточок для журналінгу, закріплення масок для тонування та ін.

Вони зручні тим, що зовсім не залишають за собою сміття – стрічка від клеючої речовини залишається змотана в диспенсері (в той час коли аналогічна стрічка в клеєвих вкадратиках чи двосторонньому об’ємному скотчі буде постійно засмічувати робочу поверхню, її потрібно прибирати).

Диспенсер (іншими словами диспенсер це всього лиш контейнер для скотчу) продається відразу із вставленою клеєючою стрічкою, по її закінченню диспенсер можна відкрити, вийняти серединку і вставити нову стрічку (запаску або ще її називають refill (re-знову, fill – заповнювати, тобто знову заповнити, перезаповнити)):

Клеєві матеріали від Dovecraft

відкритий диспенсер із клеючою стрічкою в середині

Клеєві матеріали від Dovecraft

відкритий порожній диспенсер, клеюча стрічка лежить збоку

Клеєві стрічки в диспенсері від Dovecraft це простіший, швидший та легший в користування аналог звичайного двостороннього скотчу.

Клеєві стрічки в залежності від призначення бувають декількох видів (кожен вид позначений відповідним кольором):

  • Стрічка перманентної фіксації – Easyfix Permanent (рожева). Цю стрічку використовують для постійного  наклеювання елементів. Вона зручна та легка в користуванні, користуючись Easyfix Permanent ви заощаджуєте свій час – не потрібно різати скотч та знімати з нього захисну смужку. Купити можна як диспенсер так і запаску
  • Стрічка перманентної фіксації – Easyfix Tinted Dots (жовто-салатова). Цю стрічку використовують для постійного  наклеювання елементів. Стрічка не суцільна, вона складається і маленьких цяток. Її зручно використовувати для наклеювання напів прозорих елементів, декоративних стрічок. Її також можна застосовувати так само як і стрічку Easyfix Permanent (рожева). Купити можна як диспенсер так і запаску.
  • Стрічка тимчасової фіксації – Easyfix Removable або Repositionable (блакитна). Цю стрічку  я вважаю найбільш цінною. Її використовують у декількох випадках – для кріплення маски під час штампування/тонування (щоб маска не їздила її можна закріпити за допомогою стрічки Easyfix Removable, а по закінченню роботи легко віддерти від основи, стрічка не пошкодить вашу роботу, не порве її); для тимчасового кліплення елементів під час оформлення роботи (коли я працюю над сторінками чи альбомами я люблю перш ніж повністю приклеювати всі елементи закріплювати елементи до основи тимчасово, тобто так, щоб їх можна було зняти і перезакріпити по іншому якщо моя думка зміниться). Купити можна як диспенсер так і запаску.

Порада: щоб зекономити кошти ви можете придбати один диспенсер (будь-який) і докупити до нього запаски інших видів. Усі запаски Dovecraft підходять до усіх диспенсерів Dovecraft.

Клеєві матеріали від Dovecraft

Клеєві матеріали від Dovecraft

Тому, наприклад, запаску Removable можна запросто встановити у диспенсер Permanent і використовувати (треба всього лиш пам’ятати яка запаска стоїть на даний момент у диспенсері або подивитися на колір запаски).

Двосторонній скотч без диспенсера:

Dovecraft також випускає звичайний двосторонній скотч. Він буває 6 мм та 12 мм в ширину, довжина рулону – 12 метрів:

Клеєві матеріали від Dovecraft

Ще один вид двостороннього скотчу – супер липкий, що називається Dovecraft Hi-Bond Double Sided Tape. Він буває 3 мм, 6 мм та 12 мм в ширину, довжина рулону – 5 метрів:

Клеєві матеріали від Dovecraft

Сподіваємося, стаття стане вам у нагоді.

Який ваш улюблений вид клеєвих матеріалів? Чим ви користуєтеся найчастіше? Чи пробували ви клеєві матеріали від Dovecraft?

SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

19 Comments

    1. Яночка,как всегда спасибо за обзор!
      От Dovecraft у меня были квадратики непрозрачные.Удобно очень!Но, к нам в магазин их не стали завозить, а делать заказ ради одних квадратиков не всегда есть возможность((((Я все клею на двухсторонний скотч.У меня он шириной 4,5см; 3,5см; 2,8см; 1см.Комбинирую как мне удобно) А детали чаще всего клею на термопистолет. Мелкие украшения на глосси акцент.Но когда проводила МК на выезде,то меня выручали клеевые капли прозрачные,т.к. таить пистолет неудобно было..да и детям я бы его не рискнула давать.

      1. БаНдИтКа – я свій термопістолет давно не використовую, треба купити до нього запаски, ніяк руки не доходять, тому поки що він так і лежить без діла. клеєві квадратики мене завжди в цьому плані спасають 🙂

    1. Гарний огляд.) Приглянула для себе дещо. Я взагалі часто користуюся двосторонніми об’ємними клеєвими квадратиками і звичайним двостороннім скотчем, шириною 18, 24 та 48 мм. Хотілось би спробувати скотч в диспенсері. А от з прозорими об’ємними квадратиками в мене щось не склалося-вони дуже тверді і чомусь не тримають мої елементи, вони ковзають і по тих квадратиках , а квадратики по листівці))))))(займаються фігурним катанням)))), може вони не для паперу а для акрилових декорів і основ? Не знаю…

      1. Юлія – я теж прозорі об’ємні не надто люблю, бо дійсно вони не дуже добре тримають. останнього разу використовувала їх в альбомі Bazoo на прозорій обкладинці – дуже сильно притиснула до обкладинки і тоді вони більш менш нормально приклеїлися.
        а от прозорі плоскі – зовсім інша справа, тримають “намертво” 🙂

    1. Огляд сподобався.:) У своїх роботах я користуюся двостороннім скотчем і двосторонніми клеєвими квадратиками від Dovecraft ( дуже зручні у використанні). Ще хотілось би спробувати у роботі диспенсер.

      1. marusya-dv – дякую за коментар 🙂
        і головне, що користуючись квадратиками ножиці не “страждають” від залишків липкої речовини на лезах, тому це навіть вдвічі зручно 🙂

    1. О, дуже дякую за цінний огляд!
      залишаю собі в закладках!
      купувала прозорі квадратики, вони у мене теж дуже погано тримаються. Треба додатково наносити клей.

    1. Яна, спасибо за интересный подробный обзор! Я в основном пользуюсь двухсторонним скотчем разным по ширине, для объёма использую скотч на вспененной основе,и также пользуюсь клеевыми квадратиками от Dovecraft. Так же мне очень нравится универсальный клей от Folia.

      1. Ladysherry – у мене теж є декілька рулонів скотчу різної ширини. але під рукою ніколи немає того, що потрібен найбільше 🙂 коли треба широкий – знаходжу на столі тільки вузький і навпаки 🙂 . та й в будь-якому випадку я постійно скотч розрізаю на тонші смужки, завжди мені його шкода, хочеться зекономити чим побільше

    1. Яночка, спасибо за обзор!первый раз слышу про прозрачные кадратики, пойду искать:))

    1. Недавно придбала у вас диспенсер – дуже сподобався, зручно ним користуватися, і швидко, та й приклеює міцно папір

    1. Яночка дуже дякую, дуже гарний огляд, дуже корисний. А чи буде у продажу двосторонній скотч супер липкий? Я дуже люблю об’ємні клейові квадратики, і диспенсери дуже зручні (але дуже швидко закінчуються). Окрім цього, клею все на звичайний клей-олівець, або пришиваю на машинці.

      1. Алла – нема за що 🙂
        супер липкий скотч буде, сподіваюся протягом 2 тижнів, можливо до місяця часу
        а клеєві квадратики якщо використовуєш їх дуже багато можу порадити взяти велику упаковку – так вони виходять трохи дешешвше та й хватить їх дуже на довго. я сама такою користуюся 🙂

    1. Я чаще всего пользуюсь двухсторонним скотчем. Но от Dovecraft еще не приходилось.

    1. Я пользуюсь двухсторонним скотчем и квадратиками от Dovecraft для создания 3-D эффекта)))

    1. Дуже гарна стаття і дуже доречна, а то я ніяк не могла розібратись у клеєвих стрічках в диспенсері. Дякую.

Like what you see? Drop me a comment! Thanks!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.